Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

Najhuje je bilo na obmoju Hrastnika
Torek, 30. 8. 2016; 6.45 


 

elezniški promet med Ljubljano in Celjem je ponovno stekel ob 4.30.

elezniški promet med Ljubljano in Celjem je ponovno stekel ob 4.30. Foto: Bor Slana

V ve krajih po Sloveniji je ponedeljkovo neurje povzroilo precej teav, posledice pa gasilci in druge pristojne slube odpravljajo tudi danes. Najhuje je bilo na obmoju Hrastnika, kjer je plaz zasul cesto, pa tudi elezniško progo med postajama Zidani Most in Hrastnik, zaradi esar je bil do jutra prekinjen elezniški promet.

elezniški promet med Ljubljano in Celjem ponovno stekel

Vzdrevalne ekipe Slovenskih eleznic so ob 4.30 za ves promet odprle oba tira glavne elezniške proge Zidani Most-Ljubljana, ki je bila zaprta zaradi plazu. Tega je povzroilo neurje, ki se je zneslo nad Slovenijo.

Vsi potniški vlaki vozijo po voznem redu, so sporoili iz Slovenskih eleznic.

Med plazovoma obtialo 27 vozil

V Suhadolu na cesti Hrastnik-Zidani Most je med dvema zemeljskima plazovoma obtialo 27 osebnih vozil. Gasilci in delavci cestnega podjetja so s hrastniške strani odstranili plazovino ter jim omogoili pot proti Hrastniku.

Na cesti Hrastnik-Radee je ve hudournikov naneslo kamenje in podrlo nekaj dreves, ki so jih odstranili s kombiniranim gradbenim strojem.

Posledice neurja v Hrastniku Foto: STA

Zaradi poplavljenega cestiša so zaprte regionalna cesta Hrastnik-Rimske Toplice pri Brdcah, glavna cesta Hrastnik-Zidani Most pri Suhadolu in lokalna cesta Turje-reta, poroa prometnoinformacijski center za dravne ceste.

V Šentilju ocenjujejo škodo

V Šentilju v Slovenskih goricah, ki je bil med najbolj prizadetimi kraji, so od jutra na terenu ekipe, ki zbirajo podatke o nastali škodi. Po podatkih Uprave za zašito in reševanje je voda zalila okoli 30 stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, gasilci pa so odstranili tudi posledice plazu.

V samem središu Šentilja je zalilo veino javnih objektov, med njimi tudi obinsko stavbo in policijo, ter številne stanovanjske zgradbe, medtem ko je v drugih delih obine klestila toa, ki je uniila veino pridelka. Številne strehe so poškodovane, sproili so se plazovi, ceste so neprevozne, do nekaterih hiš še vedno ni dostopa.

V Pesnici veter odkrival strehe

Iz Šentilja se je neurje nato preselilo na obmoje Obine Pesnica, kjer je veter poškodoval strehe ve stanovanjskih hiš in podrl nekaj dreves, pri odpravljanju posledic neurja pa sodelujejo vsa tamkajšnja gasilska društva, so sporoili z Uprave za zašito in reševanje.

Moan de je zajel tudi celotno obmoje Maribora, kjer so poklicni in prostovoljni gasilci rpali vodo iz okoli 150 stanovanjskih in poslovnih prostorov.

Potolen avto in postavljanje droga v Pesnici:

Unien pridelek v Pesnici:

Strela zanetila poar

V Bevah pri Velenju je zaradi udara strele zgorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so odkrili del strehe, poar omejili in pogasili, pregledali prostore s termokamero ter s kritino prekrili kvadratni meter strehe.

Posledice neurja v Hrastniku Foto: STA

Mono neurje z nalivi in vetrom je zajelo tudi obmoje alske obine, polzelski gasilci pa so iz osmih objektov izrpali meteorno vodo in v kraju Zaloe prekrili devet kvadratnih metrov gospodarskega objekta z opeko, so sporoili z Uprave za zašito in reševanje.

Hudournik ogroal tri hiše

Neurje je povzroilo nevšenosti tudi v obinah Prebold, Braslove in Šoštanj, v Zgornji Reici pri Laškem pa so gasilci morali preusmeriti tok hudournika, ki je ogroal tri stanovanjske hiše in cesto.

V Gabrovniku pri Slovenskih Konjicah je moan veter podrl drevo, ki je padlo na streho stanovanjske hiše in cesto. Posredovali so gasilci, ki so drevo odstranili in razagali ter s kritino prekrili priblino tri kvadratne metre strehe.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter