Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

Veraj v akciji na stotine gasilcev. Danes znova napovedane nevihte. (video)
Torek, 16. 8. 2016; 8.34


Neurje, ki se je v ponedeljek popoldne razbesnelo nad vzhodno polovico Slovenije, je povzroilo veliko teav, zlasti na obmoju Koroške, Štajerske in Dolenjske. Ponekod še danes nadaljujejo rpanje vode iz zalitih objektov in prekrivanje streh, ki jih je odkril veter ali naluknjala toa.

Meteorna voda je zalivala prostore stanovanjskih in poslovnih objektov, moan veter je odkrival strehe in podiral drevesa na prometnice, iz ve krajev so poroali o debelejši toi.

To še posebej velja za Maribor, kjer je toa po za zdaj znanih podatkih poškodovala strehe ve kot 70 objektov. Po besedah vodje mariborske izpostave Uprave RS za zašito in reševanje Ivanke Grilanc je bilo najhuje v mestni etrti Tezno, kjer je padala tudi kot jajce velika toa. V intervenciji je sodelovalo okoli 200 gasilcev, ki so med drugim izrpali meteorno vodo iz 95 objektov.

Ob 19.32 je v Medlogu v obini Celje najverjetneje zaradi udara strele zagorel hangar športnega letališa Levec. Hangar, v katerem je bilo nekaj motornih in jadralnih letal, prikolic za prevoz ter letalska in druga oprema, je v celoti zgorel. Gasilcem je uspelo pred ognjem obvarovati vse druge objekte na letališu. V gašenju poara so sodelovali 204 gasilci. Višina materialne škode še ni znana, bo pa po do zdaj znanih podatkih ogromna.

Veliko teav je bilo tudi na Koroškem. V Podgorju pri Slovenj Gradcu je zaradi monega neurja meteorna voda zalila vhod v cerkev in ve stanovanjskih objektov, v Legnu je bil zaradi podrtih dreves in zamašenih propustov mono moten cestni promet. 

Zaradi vetra, ki je podiral drevesa, so imeli teave tudi v Pomurju in na Dolenjskem. V Breicah so bile motnje v oskrbi z elektrino energijo, v Bistrici ob Sotli so gasilci reševali pohodnico, ki je ostala ujeta na odroni lokaciji med neurjem.

V osrednjem delu drave je teave povzroal zlasti moan veter, ki je poškodoval ostrešja nekaterih stanovanjskih objektov na obmoju Ljubljane in Morav.

Na Ptuju je voda po navedbah Uprave RS za zašito in reševanje zalila kamp, v naselju Osluševci v obini Ormo je strela zanetila poar na gospodarskem objektu in po podatkih Policijske uprave Maribor povzroila za okoli 10.000 evrov škode. V Medlogu pri Celju je zaradi udara strele zagorel hangar športnega letališa Levec.

Plaz zasul Ljubelj

Zaradi neurja je na avstrijski strani plaz zasul prelaz Ljubelj, ki je bil nekaj asa zaprt, a je zdaj e normalno prevozen. Kot je razvidno iz posnetka, je bil sredi plazu ujet avtomobil z ljubljansko registrsko oznako, a sta jo, kot poroa spletni postal krone.at, voznik in sopotnik odnesla brez poškodb. Iz plazu so ju rešili gasilci.

Kakšno bo vreme danes?

Danes bo sprva delno jasno, zjutraj bo ponekod po niinah megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblano, predvsem v notranjosti Slovenije bodo nastajale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter