Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

V Trbovljah strela udarila v ensko, ve sto ljudi je bilo brez elektrike
Nedelja, 5. 6. 2016; 7.32

Ponekod po dravi so se razbesnele nevihte, ki so povzroale teave. Na delu so bili gasilci in reševalci. Na obmoju Trbovelj je ve sto odjemalcev ostalo brez elektrine energije, o teavah zaradi vremena pa so poroali tudi iz drugih koncev Slovenije. 

Zaradi monega neurja z obilnimi padavinami in monim vetrom je v Trbovljah za nekaj asa brez elektrine energije ostalo okoli 900 odjemalcev. Na Elektro Ljubljana so povedali, da je napaka e odpravljena.

Zaradi udara strele poškodovana enska

Ena oseba je bila zaradi udara strele poškodovana. Ekipa trboveljske nujne medicinske pomoi jo je oskrbela, ensko so nato odpeljali v Univerzitetni klinini center Ljubljana, so sporoili s centra za obvešanje uprave za zašito in reševanje. Trboveljski gasilci so imeli delo s rpanjem vejih koliin meteorne vode iz kletnih prostorov v ve delih mesta.

Strela udarila v drevo in uniila elektrino napeljavo v hiši

V naselju Vrata v obini Dravograd je v drevo ob stanovanjski hiši udarila strela, ki je uniila elektrino napeljavo v hiši in v hlevu ob njej ter elektrine aparate in poškodovala omet na zidovih. Gasilci so ostrešja objektov pregledali s termokamero, bolniar gasilske enote pa je preventivno zdravstveno pregledal dve osebi, ki sta se v asu udara strele nahajali v bliini.

Voda je zalivala kleti

V obini Rogašovci je meteorna voda zalila ve kletnih prostorov, prav tako je moan veter podrl drevo na cestiše. Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore vestanovanjskega objekta v Mislinji. Tudi v obini Ormo je moan veter podrl drevo, ki je padlo na elektrine kable in na cestiše. Neurje je bilo tudi nad obmojem obine Dravograd, kjer je narasel Hudi potok in poplavil cesto ter tri stanovanjske hiše.

Strela je udarila tudi v satelitski kronik v Mislinjski Dobravi v obini Slovenj Gradec ter uniila antensko in del elektrine napeljave ter poškodovala omet v stanovanjskih prostorih. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je strela pretrgala elektrini vod na drogu in zanetila poar podrasti, ki pa je ugasnil sam.

V gozdu ob naselju Kitni Vrh v obini Ivanna Gorica je strela zanetila poar smreke. Gasilci so drevo pogasili in preventivno pregledali okolico poara, so sporoili s centra za obvešanje uprave za zašito in reševanje.

Jutri še plohe in nevihte, nato ve sonca

Jutri bo deloma sonno s spremenljivo oblanostjo, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najnije jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje. V torek in sredo bo ve sonca, v gorah bo še mogoa kakšna popoldanska nevihta.

Gasilci so imeli v soboto veliko dela s rpanjem meteornih voda

Sobotni nalivi na vzhodu drave so povzroali kar nekaj teav. Najve dela so zaradi tega imeli gasilci, ki so zlasti na obmoju Prekmurja in spodnjega Podravja rpali meteorno vodo, ki je zalivala hiše in cestiša. V obini Breice je zaradi strele zagorela streha stanovanjske hiše.

Iz dnevnega poroila centra za obvešanje uprave za zašito in reševanje je razvidno, da so ormoški gasilci izrpali vodo iz 15 stanovanjskih hiš, prav tako so gasilci v Hardeku izrpali vodo iz treh stanovanjskih hiš in enega industrijskega objekta. Gasilci so rpali tudi meteorno vodo iz telovadnice v osnovni šoli Miklav pri Ormou, iz kleti gostinskega objekta in iz gasilskega doma.

Voda je oitno pustila tudi posledice na cestah, saj so gasilci v Svetem Tomau s trakom oznaili poškodovano cestiše.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter