Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaščita
Klasični strelovod
Otroški kotiček
Partnerji
Piškotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaščita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pošta je zaščitena, za pregled morate imeti vključen Javascript

   ...želite več informacij?

V Trbovljah strela udarila v žensko, več sto ljudi je bilo brez elektrike
Nedelja, 5. 6. 2016; 7.32

Ponekod po državi so se razbesnele nevihte, ki so povzročale težave. Na delu so bili gasilci in reševalci. Na območju Trbovelj je več sto odjemalcev ostalo brez električne energije, o težavah zaradi vremena pa so poročali tudi iz drugih koncev Slovenije. 

Zaradi močnega neurja z obilnimi padavinami in močnim vetrom je v Trbovljah za nekaj časa brez električne energije ostalo okoli 900 odjemalcev. Na Elektro Ljubljana so povedali, da je napaka že odpravljena.

Zaradi udara strele poškodovana ženska

Ena oseba je bila zaradi udara strele poškodovana. Ekipa trboveljske nujne medicinske pomoči jo je oskrbela, žensko so nato odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so sporočili s centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje. Trboveljski gasilci so imeli delo s črpanjem večjih količin meteorne vode iz kletnih prostorov v več delih mesta.

Strela udarila v drevo in uničila električno napeljavo v hiši

V naselju Vrata v občini Dravograd je v drevo ob stanovanjski hiši udarila strela, ki je uničila električno napeljavo v hiši in v hlevu ob njej ter električne aparate in poškodovala omet na zidovih. Gasilci so ostrešja objektov pregledali s termokamero, bolničar gasilske enote pa je preventivno zdravstveno pregledal dve osebi, ki sta se v času udara strele nahajali v bližini.

Voda je zalivala kleti

V občini Rogašovci je meteorna voda zalila več kletnih prostorov, prav tako je močan veter podrl drevo na cestišče. Meteorna voda je zalila tudi kletne prostore večstanovanjskega objekta v Mislinji. Tudi v občini Ormož je močan veter podrl drevo, ki je padlo na električne kable in na cestišče. Neurje je bilo tudi nad območjem občine Dravograd, kjer je narasel Hudi potok in poplavil cesto ter tri stanovanjske hiše.

Strela je udarila tudi v satelitski krožnik v Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec ter uničila antensko in del električne napeljave ter poškodovala omet v stanovanjskih prostorih. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je strela pretrgala električni vod na drogu in zanetila požar podrasti, ki pa je ugasnil sam.

V gozdu ob naselju Kitni Vrh v občini Ivančna Gorica je strela zanetila požar smreke. Gasilci so drevo pogasili in preventivno pregledali okolico požara, so sporočili s centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Jutri še plohe in nevihte, nato več sonca

Jutri bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 20 do 26 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje. V torek in sredo bo več sonca, v gorah bo še mogoča kakšna popoldanska nevihta.

Gasilci so imeli v soboto veliko dela s črpanjem meteornih voda

Sobotni nalivi na vzhodu države so povzročali kar nekaj težav. Največ dela so zaradi tega imeli gasilci, ki so zlasti na območju Prekmurja in spodnjega Podravja črpali meteorno vodo, ki je zalivala hiše in cestišča. V občini Brežice je zaradi strele zagorela streha stanovanjske hiše.

Iz dnevnega poročila centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje je razvidno, da so ormoški gasilci izčrpali vodo iz 15 stanovanjskih hiš, prav tako so gasilci v Hardeku izčrpali vodo iz treh stanovanjskih hiš in enega industrijskega objekta. Gasilci so črpali tudi meteorno vodo iz telovadnice v osnovni šoli Miklavž pri Ormožu, iz kleti gostinskega objekta in iz gasilskega doma.

Voda je očitno pustila tudi posledice na cestah, saj so gasilci v Svetem Tomažu s trakom označili poškodovano cestišče.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaža na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je član združenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter