Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

Mona neurja podirala drevesa, odkrivala strehe in poplavljala kleti

 Nedelja, 26. 6. 2016;

V noi na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bodo lokalno mona neurja z monejšimi nalivi, vetrom in too, poroa Agencija RS za okolje.

 
Mona neurja podirala drevesa, odkrivala strehe in poplavljala kleti
Foto: Ana Kova

Vreme je danes po Sloveniji povzroilo kar nekaj teav. Mona neurja so podirala drevesa, odkrivala strehe, zaradi obilice deja je bilo nekaj poplav. Ponekod je padala toa.

V Blanci pri Sevnici je v elezniško infrastrukturo udarila strela. Nevihte so mogoe tudi popoldne in zveer.

S cest na Celjskem so gasilci odstranjevali podrta drevesa in elektrine drogove, prav tako v Trbovljah, Breicah in na Ptuju. Moan veter in de sta teave povzroala po vsej dravi, v Beltincih je veter odkril del strehe in porušil dimnik na eno od stanovanjskih hiš, meteorna voda pa je zalivala kleti v okolici Metlike, v Kozjem, Rogaški Slatini, Slovenskih Konjicah …

V naselju Laze v obini Breice je zemeljski plaz zasul cestiše, na cesto Velike Malence–ate ob Savi je naneslo pesek, kamenje in veje. Kamenje, pesek in zemljina so ovirali promet še na cesti Prilipe–Podgraeno in Selo–Sromlje. V Zgornji Koreni v obini Duplek se je sproil zemeljski plaz. Gasilci PGD Korena so plaz pregledali in poškodovano cestiše zavarovali s prometno signalizacijo. Zemeljski plaz se je sproil še v Spodnjih Laah v obini Slovenske Konjice.

Okoli 500 odjemalcev ostalo brez elektrike

V Zgornjem Dupleku se je zaradi razmoenih tal podrlo drevo in padlo na osebno vozilo, vendar je ostalo le pri gmotni škodi. Podobno so padla drevesa v Spodnji Polskavi poškodovala dva avtomobila. V Spodnjih Hoah pa so morali vozilo potegniti iz zalitega podvoza. V Poljanah so gasilci izvlekli vozilo, ki je obstalo na poplavljeni cesti.

V Vratji vasi v obini Apae je zaradi podrtega visokonapetostnega elektrinega droga okoli 500 odjemalcev za krajši as ostalo brez elektrine energije, so sporoili z uprave RS za zašito in reševanje.

 

radarska slika padavin 26.6.2016 Foto: printscreen

 

Dravinja poplavlja

Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo agencije za okolje, se Dravinja v srednjem in spodnjem toku razliva na obmoju vsakoletnih poplav. Dravinja bo še nekoliko porasla.

V noi na ponedeljek lahko ob monih krajevnih nalivih v vejem delu drave hitro porastejo in se razlijejo manjši vodotoki.

Jutri bo hladneje

Jutri bo preteno oblano z obasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Hladneje bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Zveer se bo zaelo jasniti. Najnije jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. V torek zjutraj bo po nekaterih niinah megla. ez dan bo prevladovalo sonno vreme. Sonno bo tudi v sredo. Spet bo nekoliko topleje.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter