Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaščita
Klasični strelovod
Otroški kotiček
Partnerji
Piškotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaščita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pošta je zaščitena, za pregled morate imeti vključen Javascript

   ...želite več informacij?

V Dalmaciji dež in toča ponoči povzročila preplah

Šibenik 22. julij 2014 ob 11:31  - MMC RTV SLO

Območje med Zadrom in Šibenikom je ponoči zajelo hudo neurje. Močne padavine so zalile nekaj deset hiš. Na kvadratni meter je padlo tudi več kot 50 litrov dežja.

 Najhuje je bilo v okolici Zadra, v Pakoštanih, Svetem Filipu in Jakovu, Biogradu na moru in Starigradu-Paklenici. Hrvaški gasilci so imeli zaradi naraslih voda polne roke dela, saj so morali iz avtomobilov reševati ujete potnike in črpati vodo iz poplavljenih kleti. Višina vode je ponekod presegla meter, poroča hrvaški spletni portal vecernji.hr.

Poleg dežja je v Pakoštanih veliko težav povzročala tudi visoka plima, zaradi česar je bilo poplavljenih več restavracij tik ob obali. Sredi noči so se vremenske nevšečnosti razširile na širše šibeniško območje, kjer so imeli ponekod zaradi tega težave z elektriko, nastajali pa so tudi zastoji na cesti. Pozneje se je nevihta preselila proti območju Splita, kjer so opazili zametke tromb.

Sprememba vremena je najprej zajela Istro, potem pa se je dež razširil na Dalmacijo. Hrvaški vremenoslovci opozarjajo jadralce pred mogočim pojavom tromb, močnega juga in toče, zato jim svetujejo, da naj danes ne zapuščajo marin.

K. T.

 

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaža na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je član združenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter