Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaščita
Klasični strelovod
Otroški kotiček
Partnerji
Piškotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaščita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pošta je zaščitena, za pregled morate imeti vključen Javascript

   ...želite več informacij?

V hišo udarila strela, zaradi Mure zaprli mejni prehod

 

Murska Sobota, 07.05.2013, 21:52 | N.D./N.Š.

Padavine so prinesle nekaj zalitih kleti, poplavljenih cestišč, prišlo je celo do udara strele. Zaradi narasle reke Mure pa so morali zapreti mejni prehod s sosednjo Hrvaško.

 

Toča

Marsikje je spet klestila toča. (Foto: Bralka Emilija)

Današnji dan je ponekod prinesel padavine in nevihte, vreme pa je marsikomu povzročilo tudi precejšnje preglavice. V več krajih je klestila toča, ponekod so morali na teren tudi gasilci.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je zaradi neurja voda zalila kletne prostore hiše v Solkanu in Trbovljah, vodo so iz objektov črpali tudi v Slovenski Bistrici in Oplotnici. V Litiji je zaradi zamašenega propusta voda poplavila cestišče in grozila z vdorom v poslovne prostore, gasilci PGD Petišovci so se morali lotiti prekopavanja ceste, da bi preprečili vdor vode v vas. V Solkanu pa je v podvozu pod železniško progo v vodi obstal osebni avto. Gasilci so vozilo odprli in ga umaknili s cestišča.

V kraju Žuniči, v občini Črnomelj, je strela udarila v stanovanjsko hišo in pri tem poškodovala podstrešje objekta, električno in telefonsko napeljavo ter deloma razkrila streho. Do požara na srečo ni prišlo, gasilci pa so požarno pregledali podstrešje stanovanjske hiše in delno sanirali poškodbe na strehi objekta.

Udar strele

Bralec poroča, da je strela udarila tudi v hišo v Šmartnem pri Litiji. (Foto: Bralec Iztok)

Visoka Mura

Na Agenciji za okolje opozarjajo tudi, da je precej narasla reka Mura, ki je zjutraj presegla opozorilni pretok in znaša 850 m3/s. Visoka voda Mure se bo zadržala predvidoma še jutri, reka pa bo poplavila znotraj protipoplavnih nasipov.
So pa zaradi poplavljanja Mure dopoldne na Hotizi zaprli mejni prehod s Hrvaško.
 

Narasla Mura
 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaža na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je član združenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter