Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

V hio udarila strela, zaradi Mure zaprli mejni prehod

 

Murska Sobota, 07.05.2013, 21:52 | N.D./N.Š.

Padavine so prinesle nekaj zalitih kleti, poplavljenih cestiš, prišlo je celo do udara strele. Zaradi narasle reke Mure pa so morali zapreti mejni prehod s sosednjo Hrvaško.

 

Toa

Marsikje je spet klestila toa. (Foto: Bralka Emilija)

Današnji dan je ponekod prinesel padavine in nevihte, vreme pa je marsikomu povzroilo tudi precejšnje preglavice. V ve krajih je klestila toa, ponekod so morali na teren tudi gasilci.

Kot poroa Uprava RS za zašito in reševanje, je zaradi neurja voda zalila kletne prostore hiše v Solkanu in Trbovljah, vodo so iz objektov rpali tudi v Slovenski Bistrici in Oplotnici. V Litiji je zaradi zamašenega propusta voda poplavila cestiše in grozila z vdorom v poslovne prostore, gasilci PGD Petišovci so se morali lotiti prekopavanja ceste, da bi prepreili vdor vode v vas. V Solkanu pa je v podvozu pod elezniško progo v vodi obstal osebni avto. Gasilci so vozilo odprli in ga umaknili s cestiša.

V kraju unii, v obini rnomelj, je strela udarila v stanovanjsko hišo in pri tem poškodovala podstrešje objekta, elektrino in telefonsko napeljavo ter deloma razkrila streho. Do poara na sreo ni prišlo, gasilci pa so poarno pregledali podstrešje stanovanjske hiše in delno sanirali poškodbe na strehi objekta.

Udar strele

Bralec poroa, da je strela udarila tudi v hišo v Šmartnem pri Litiji. (Foto: Bralec Iztok)

Visoka Mura

Na Agenciji za okolje opozarjajo tudi, da je precej narasla reka Mura, ki je zjutraj presegla opozorilni pretok in znaša 850 m3/s. Visoka voda Mure se bo zadrala predvidoma še jutri, reka pa bo poplavila znotraj protipoplavnih nasipov.
So pa zaradi poplavljanja Mure dopoldne na Hotizi zaprli mejni prehod s Hrvaško.
 

Narasla Mura
 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter