Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

Strela pokodovala objekta

B. S. / Ljubljana

7. 5. 2013, 17:17 / Osveeno: 7. 5. 2013, 21:3

 

V popoldanskih nevihtah dvakrat udarila strela, ki je poškodovala objekta. Meteorna voda zalivala kleti.

 

Meteorna voda je zalivala objekte. (simbolna fotografija)

V popoldanskih urah so se nad skoraj vso dravo razbesnele krajevne plohe in nevihte. V kraju unii v obini rnomelj je nekaj minut pred 17. uro strela udarila v stanovanjsko hišo in poškodovala podstrešje objekta, elektrino in telefonsko napeljavo ter deloma razkrila streho. Do poara ni prišlo. Gasilci so poarno pregledali podstrešje stanovanjske hiše in delno popravili poškodovano streho.

Zaradi udara strele je nekaj minut po pol peti uri popoldne zagorel kozolec v naselju Trške njive v uemberku. Ogenj je uniil osem nakladalk sena, kmetijsko orodje in del ostrešja. Poar so gasilci e pogasili.

Voda zalila prostore, v vodi obstalo vozilo

Meteorna voda je zalivala kleti. Na Prešernovi ulici v Sevnici je zalila poslovne prostore, na Cesti Tonke e v Trbovljah pa kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so morali rpati vodo tudi iz kletnih prostorov v Slovenski Bistrici in Oplotnici.

V podvozu pod elezniško progo v Solkanu je v vodi obstal osebni avto. Posredovali so gasilci, ki so vozilo odprli in ga umaknili s cestiša.

Mura presegla opozorilni pretok

Reka Mura je v zgodnjih jutranjih urah presegla opozorilni pretok in znaša 850 m3/s. Visoka voda Mure se bo v Sloveniji zadrala predvidoma še danes in jutri. Mura bo poplavila znotraj protipoplavnih nasipov.

V etrtek sonce, v petek spet poslabšanje

Ponoi in jutri bo spremenljivo oblano s krajevnimi plohami ali nevihtami. Najnije jutranje temperature bodo od 9 do 13, najvišje dnevne od 20 do 24 stopinj C.

V etrtek bo sonno in poveini suho. V petek se bodo od zahoda spet zaele pojavljati padavine, ki bodo popoldne zajele veji del drave. V soboto bo oblano s padavinami.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter