Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaščita
Klasični strelovod
Otroški kotiček
Partnerji
Piškotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaščita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pošta je zaščitena, za pregled morate imeti vključen Javascript

   ...želite več informacij?

Strela poškodovala objekta

B. S. / Ljubljana

7. 5. 2013, 17:17 / Osveženo: 7. 5. 2013, 21:3

 

V popoldanskih nevihtah dvakrat udarila strela, ki je poškodovala objekta. Meteorna voda zalivala kleti.

 

Meteorna voda je zalivala objekte. (simbolna fotografija)

V popoldanskih urah so se nad skoraj vso državo razbesnele krajevne plohe in nevihte. V kraju Žuniči v občini Črnomelj je nekaj minut pred 17. uro strela udarila v stanovanjsko hišo in poškodovala podstrešje objekta, električno in telefonsko napeljavo ter deloma razkrila streho. Do požara ni prišlo. Gasilci so požarno pregledali podstrešje stanovanjske hiše in delno popravili poškodovano streho.

Zaradi udara strele je nekaj minut po pol peti uri popoldne zagorel kozolec v naselju Trške njive v Žužemberku. Ogenj je uničil osem nakladalk sena, kmetijsko orodje in del ostrešja. Požar so gasilci že pogasili.

Voda zalila prostore, v vodi obstalo vozilo

Meteorna voda je zalivala kleti. Na Prešernovi ulici v Sevnici je zalila poslovne prostore, na Cesti Tončke Čeč v Trbovljah pa kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci so morali črpati vodo tudi iz kletnih prostorov v Slovenski Bistrici in Oplotnici.

V podvozu pod železniško progo v Solkanu je v vodi obstal osebni avto. Posredovali so gasilci, ki so vozilo odprli in ga umaknili s cestišča.

Mura presegla opozorilni pretok

Reka Mura je v zgodnjih jutranjih urah presegla opozorilni pretok in znaša 850 m3/s. Visoka voda Mure se bo v Sloveniji zadržala predvidoma še danes in jutri. Mura bo poplavila znotraj protipoplavnih nasipov.

V četrtek sonce, v petek spet poslabšanje

Ponoči in jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami ali nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, najvišje dnevne od 20 do 24 stopinj C.

V četrtek bo sončno in povečini suho. V petek se bodo od zahoda spet začele pojavljati padavine, ki bodo popoldne zajele večji del države. V soboto bo oblačno s padavinami.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaža na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je član združenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter