Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaita
Klasini strelovod
Otroki kotiek
Partnerji
Pikotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pota je zaitena, za pregled morate imeti vkljuen Javascript

   ...elite ve informacij?

Strela ubila oeta, mati in hi sta pokodovani

Škofja Loka, 26.05.2012, 07:19 | S.S

Strela je udarila v tri osebe, ki so se sprehajale po Sorškem polju pri naselju Sv. Duh pri Škofji Loki. Strela je udarila v 46-letnega moškega, ki je zaradi poškodb umrl na kraju. Poleg njega sta bili še njegova 43-letna ena in 15-letna hi, ki sta laje poškodovani.

Veraj okoli 21. ure so kranjske policiste obvestili, da je pri naselju Sv. Duh pri Škofji Loki strela udarila v tri osebe, ki so se sprehajale po Sorškem polju.

Kot je danes sporoil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Leon Keder, so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je strela udarila v 46-letnega moškega iz okolice Škofje Loke, ki je zaradi poškodb umrl na kraju. Poleg njega sta bili še njegova 43-letna ena in 15-letna hi, ki sta bili zaradi udara strele laje poškodovani, so še zapisali na PU Kranj. enski se zdravita v ljubljanskem klininem centru.

Strela pred nevihto

(Foto: Reuters)

Na Agenciji za okolje ob udarih s strelami svetujejo, da poišete zavetje. e vas nevihta ujame na prostem in ne morete najti zavetja, je najboljše, da se naredite im manjšega, tako da poepnete. Stopala naj bodo skupaj, tako da prepreite, da bi elektrika stekla skozi vas. Dodajo, da je najvarnejše mesto sicer zaprto vozilo. Nikoli pa ne išite zavetja pod osamljenim drevesom, ob robu gozda ali v bliini kovinske ograje.

Na Arsu še priporoajo, da med nevihto izklopite vse antene, kable, telefonske zveze in elektriko, saj e strela udari blizu elektrike, bo svojo pot našla po ceveh ali elektrini napeljavi. To pa seveda lahko poškoduje elektronsko opremo, prikljueno na kabelsko omreje, na primer televizijo, raunalnik ipd. Med nevihto se tudi ni priporoljivo kopati ali prhati. Kadar grmi, zaprite vsa okna zaradi tveganja nevarnih sunkov vetra in deja, ki ga nosijo s seboj, še svetujejo na Arsu. Pojasnili so še, da se zvok širi s hitrostjo tri sekunde na kilometer. e grom zaslišite v desetih sekundah od udara strele, je nevihta nevarno blizu.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaa na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je lan zdruenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter