Rauter

Prevectron03 78 121 40

http://www.rauter.si/images/fb.png

Domov
Domov
O podjetju
Zaupanje v strelovod
Strelovod Prevectron 3
Prenapetostna zaščita
Klasični strelovod
Otroški kotiček
Partnerji
Piškotki
Aktualno
Strelovod Prevectron 3
Reference
Certifikati
Prenapetostna zaščita
Vizitka

   03 7812 140
 Ta e-pošta je zaščitena, za pregled morate imeti vključen Javascript

   ...želite več informacij?

Strela ubila očeta, mati in hči sta poškodovani

Škofja Loka, 26.05.2012, 07:19 | S.S

Strela je udarila v tri osebe, ki so se sprehajale po Sorškem polju pri naselju Sv. Duh pri Škofji Loki. Strela je udarila v 46-letnega moškega, ki je zaradi poškodb umrl na kraju. Poleg njega sta bili še njegova 43-letna žena in 15-letna hči, ki sta lažje poškodovani.

Včeraj okoli 21. ure so kranjske policiste obvestili, da je pri naselju Sv. Duh pri Škofji Loki strela udarila v tri osebe, ki so se sprehajale po Sorškem polju.

Kot je danes sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Leon Keder, so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je strela udarila v 46-letnega moškega iz okolice Škofje Loke, ki je zaradi poškodb umrl na kraju. Poleg njega sta bili še njegova 43-letna žena in 15-letna hči, ki sta bili zaradi udara strele lažje poškodovani, so še zapisali na PU Kranj. Ženski se zdravita v ljubljanskem kliničnem centru.

Strela pred nevihto

(Foto: Reuters)

Na Agenciji za okolje ob udarih s strelami svetujejo, da poiščete zavetje. Če vas nevihta ujame na prostem in ne morete najti zavetja, je najboljše, da se naredite čim manjšega, tako da počepnete. Stopala naj bodo skupaj, tako da preprečite, da bi elektrika stekla skozi vas. Dodajo, da je najvarnejše mesto sicer zaprto vozilo. Nikoli pa ne iščite zavetja pod osamljenim drevesom, ob robu gozda ali v bližini kovinske ograje.

Na Arsu še priporočajo, da med nevihto izklopite vse antene, kable, telefonske zveze in elektriko, saj če strela udari blizu elektrike, bo svojo pot našla po ceveh ali električni napeljavi. To pa seveda lahko poškoduje elektronsko opremo, priključeno na kabelsko omrežje, na primer televizijo, računalnik ipd. Med nevihto se tudi ni priporočljivo kopati ali prhati. Kadar grmi, zaprite vsa okna zaradi tveganja nevarnih sunkov vetra in dežja, ki ga nosijo s seboj, še svetujejo na Arsu. Pojasnili so še, da se zvok širi s hitrostjo tri sekunde na kilometer. Če grom zaslišite v desetih sekundah od udara strele, je nevihta nevarno blizu.

 
< Nazaj   Naprej >

PREVECTRON 3 delovanje

n

Montaža na Cerkev

 

 

 

Naše podjetje je član združenja.

 

© 2005 – 2018 Rauter